Dit is Daan

Bij PARELS vanDaan vind je altijd een verrassende, unieke collectie aan handgemaakte sieraden, tassen, haarbanden, tekeningen en nog veel meer. Het is maar net wat er in me opkomt. En als het opkomt, dan moet het er ook uit.

Over mij:

Opgeleid in Schoonhoven tot edelsmid en dat prachtige vak ook jarenlang beoefend, verklaart dit waarom ik een grote liefde heb voor sieraden, parels en edelstenen. Ook doordat ik een lange tijd bij een veilinghuis heb gewerkt, heb ik veel geleerd over kunst en antiek, en dan met name sieraden, edelstenen en zilverwerk. Ik zit dus al lange tijd in de ẗweedehands branche, en sta enorm achter de gedachte dat er al zoveel moois op de wereld is om van te genieten. Ik zal dan ook altijd eerst zal proberen om materiaal her te gebruiken en een tweede leven te geven. of een derde...

Ik woon (op mijn uitstapje naar Schoonhoven in mijn studententijd) mijn hele leven al in Arnhem en ben dol op onze omgeving hier. De natuur is een grote inspiratiebron voor ons hele 5-koppige gezin. Ik vind het leuk om creativiteit te stimuleren en daarom betrek ik graag onze kinderen in mijn ideeën en vaak ook in de uitvoering hiervan. Regelmatig heb ik een creatieve uitspatting en dat resulteert dus meestal in weer iets leuks voor in de winkel.  Als ik er thuis weer een ontplofte boel van heb gemaakt en de grond weer bezaaid ligt met stukken stof, of de tafel vol met edelstenen en kralen, roep ik vaak:

"Ik kan er niks aan doen, ik zit in een creatief proces!!"

Veel van mijn sieraden zijn gemaakt van jaren-70 edelsteencolliers, of dead-stock parels. Vaak smelt ik zilver van een oude vork om om daar dan vervolgens weer zilverdraad van te trekken om oorbellen te maken.

Tassen en haarbanden maak ik van stoffen die er al zijn, soms van kleding, soms gordijnstalen uit woonwinkels. Veelal gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Het  is dus altijd weer een verrassing wat er gemaakt wordt voor in de winkel.

Ook is er vaak echt maar 1 exemplaar, dus hou het in de gaten als je van unieke dingen houdt!

© 2021 - 2024 PARELS vanDaan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel